NAKED CURD CAKE

CFB_9446-WEB1Zutaten (für eine Torte mit 20 cm Durchmesser)

Zutaten: pro Teigbodenschicht (man 4 – 5 Schichten je nach Wunsch)

100 g Staubzucker

3 Eier

100 g Mehl

1 TL  Backpulver

Zutaten für die Creme:

650 g Topfen

50 g Zucker

Saft einer Zitrone

1,5 Pkg. Gemahlene Gelatine (zB. Dr. Oetker) entspricht 6 Blättern Gelatine

200 g Beeren (gemischt)

Zubereitung:

Zubereitung: Die Eier mit dem Staubzucker mehrere Minuten zu einer fluffigen Masse aufschlagen. Mehl und Backpulver hinzufügen. In einer Springform mit 20 cm Durchmesser ca. 20 – 25 Minuten bei 170° Grad backen. Für die Creme: den Topfen mit dem Zitronensaft und dem Zucker cremig rühren. Die Gelatine in 6 EL kaltem Wasser anrühren und unter die Creme mischen.

Die Schichten halbieren. Die Topfencreme dick auf den Tortenboden streichen und mit einem Tortenheber (von meincupcake.de) die Tortenböden und die Creme abwechselnd aufeinanderschichten. Mit Creme abschließen. Kurz vor dem Servieren mit Beeren und frischen Bioblumen dekorieren.

Tipp: Wer die Torte etwas höher machen will bäckt noch eine halbe Schicht Boden der nicht halbiert wird.

Bei Blueboxtree haben wir unsere wunderschönen Tortenplatten gefunden. Sie setzen einfach jede Torte perfekt in Szene und machen jeden Sweet Table zum absoluten Hingucker!CFB_9419-WEB1

English Version 

Ingredients ( for each layer of the cake) 

100g powdered sugar

3 eggs

 100g flour

1 tbsp Dr. Oetker Baking Powder

Fore the filling: 

650g quark

50g sugar

75g sugar

1.5 sachets of dried gelatin (from Dr.Oetker ) about 6 sheets of gelatin

For the decoration

200g mixed berries & different flowers

(We baked each layer separately,in one cake pan about 20 cm)

Preheat the oven to 170°C. Brush out the cake pan (20cm) with butter and line the bottom with parchment paper.

Combine the eggs with the powder sugar and whisk in your electric mixer for a few minutes until the mixture gets a fluffy consistence. Add flour and baking powder.

Bake until a cake tester inserted into the center of each cake comes out clean, about 20-25 minutes.

(Continue the process for the other 4 layers)

Remove cake from oven and transfer to a wire rack; let cool for 10 minutes.Place the other layer on top of it (still wit the parchment paper on) and let cool down completely.

The filling

Mix all ingredients together, add the cream liquidly and beat until it’s a quite stiff mixture.

Using a serrated knife, trim tops of cakes to make level. Place four strips of parchment paper around perimeter of a serving plate.  Spread a scant 1 cup of the filling over the first layer with a small offset spatula so it extends just beyond edges. Repeat process with the other layers.

Decoration

Decorate the layer cake with fresh berries & flowers just shortly before serving it. Enjoy!

Tip: If you want a little taller cake, just add another half layer of cake on top.

*** pics by Carletto Photography 

Trackback from your site.

You might also like

Comments

  • Iman

    Written on May 18, 2015

    Reply

    You really have a talent! this looks so delicious! and not to mention super nice to look at!

  • Romana

    Written on May 31, 2015

    Reply

    Sieht super lecker aus! :) Woher sind die Blumen?

    • admin

      Written on June 1, 2015

      Reply

      ich kaufe die blumen einfach immer bei einer blumenandlung, schneide die köpfe ab und verziere die torte damit. die blumen halten sich dann in einer schale mt etewas wasser meistens noch eine ganze woche;) alles liebe, q

Leave a Reply

Close