Together with P.Jentschura and their MorgenStund’ I created super yummy christmasy energy bites. They are super yummy and really easy to make. You can literally prepare them within a few minutes and they taste heavenly.
MorgenStund’ contains carefully selected ingredients such as the gluten-free seeds of millet, buckwheat and amaranth as well as sunflower seeds, pumpkin seeds and sweet almonds. The natural sweetness of apple and pineapple confers the special taste to this valuable breakfast suited for young and old.
They are even gluten free, raw and give you lots of healthy energy ;)
RECIPE
100g P.JENTSCHURA MorgenStund’
200g grounded almonds
a few drops of stevia or any other liquid calorie free sweetener
200g 85 or 90 % dark chocolate
5 tablespoons non sweetened raw cacao
3 tablespoons coconut oil
100g small coconut flakes
- Combine the coconut oil and chocolate in a medium pan and let the mixture melt. Remove from heat.
- Add the grounded almonds, MorgenStund’ and cacao and sweeten with Stevia or any other sweetener.
- Mix to combine. The consistency should be sticky and form small balls.
- Roll small balls of this mixture and then coat with the coconut flakes. Place in the refrigerator to set for about 30 minutes. Store in an air tight container in the refrigerator for up to a week.
- Makes approximately 25 – 30 bites
ENJOY!
[line]
DEUTSCH
Gemeinsam mit P. Jentschura habe ich wiedermal eine wunderbares Rezept für euch kreiert! Weihnachtliche Energie Bällchen. Die kleinen Dinger machen sich perfekt am Keksteller oder einfach zwischendurch als leichter Energieschub.
Für die Energie Bällchen habe ich den leckeren MorgenStund’ Brei in seiner trockenen Form verwendet – einfach perfekt zum gesunden Backen.
MorgenStund’ enthält ausgewählte Zutaten wie die glutenfreien Samen Hirse, Buchweizen, Amarant sowie Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne und Süße Mandeln. Die fruchteigene, natürliche Süße aus Apfel und Ananas runden dieses hochwertige Produkt perfekt ab. Das tolle, der
REZEPT
100g P.JENTSCHURA MorgenStund’
200g geriebene Mandeln
einige Tropfen Stevia oder anderes kalorienfreies Süße
200g 85 or 90 %ige Schokolade
5 Esslöffel Bensdorp Kakao
3 Esslöffel Kokosöl
100g Kokosstreusel
Die Schokolade im Kokosöl in einem mittleren Topf schmelzen, Kakao, Mandeln und MorgenStund’ hinzugeben und gut vermengen.Mit Süßungsmittel abschmecken. Kleine Bällchen formen und in Kokosstreusel rollen. Fertig! Einfach genießen!
***in friendly collaboration with P.Jentschura